Pages

January 4, 2011

New Year´s Ballet-Resolution: Smile!

Another New Year and time to make some serious dance-resolutions:

 • must learn to turn sextuple pirouettes, 
 • raise extensions to 180 degrees, 
 • do 32 fouettés en tournant, 
 • hop one-legged on pointe and 
 • jump entrechat-douze. 

What? I´m totally delusional you say? Oh, well then.. But seriously, before you and I make those die-hard resolutions and goals and plans, let us be realistic about what we want and how we can get there. And even before that, let´s just sit back for a moment and be less than serious about ballet.. In fact, I think it´s about time for some Funny! I saw this piece just yesterday for the first time, and it had me smiling and laughing throughout. Enjoy. LOL.

For the full length video, click here: The Concert


The clip is from "The concert, ou les malheurs de chacun", performed by the Paris Opera Ballet in honor of the late choreographer Jerome Robbins (1918-1998).2 comments:

 1. Niinpä, harrastusta ei pidä ottaa niin vakavasti, että ilo unohtuu!

  Mahtavaa, että suhtaudut balettiin noin tavoitteellisesti, ei ne triplapiruetit sieltä muuten olisi varmaan ikinä tulleetkaan :)

  Vaikka ei pidä päästää itseään liian helpolla, niin toisaalta pitää olla kiltti itselleen, "tanssimisen pitää olla hauskaa", niin kuin erään tanssikoulun slogan asian ilmaisee. Täytyy yrittää löytää joku tasapaino tavoittellisuuden ja kiltteyden välille.

  ReplyDelete
 2. Kiitos palautteestasi!
  Niinpä.. baletti on siinä haastava laji, että se ei todellakaan päästä helpolla! Varsinkaan silloin kun haluaa edistyä sekä teknisesti että ilmaisullisesti. Toisaalta eihän tanssin tarvitse olla koko ajan "hauskaa". Turhautumiset ja takapakit kuuluvat nekin oppimiseen, baletti on kuitenkin taito(ja taide-)laji. Puhumattakaan kipeistä lihaksista! :)

  Välillä olen kyllä liiankin itsekriittinen, mutta silloin ope ja kamut ovat onneksi palauttamassa maan pinnalle. Ja vaikka tanssiminen ei olisi aina niin 100% hauskaa, on se lopulta kaiken puurtamisen arvoista. Yhtään treenattua tuntia en vaihtaisi pois! :D

  ReplyDelete

To That Special Ballet Teacher

To that special ballet teacher, who not only teaches you about technique, but helps build your confidence, nurtures your inner artist, ...